Over ons

Alles voor de beste bramen…

Pippel Bramen is een familiebedrijf dat al sinds 1993 actief is in de fruitteelt. In dat jaar kochten we ons huidige perceel aan de Bernhardstraat in Haaften. Hierop stond een oude kas van ongeveer 2600 vierkante meter, op de overige 4 hectare werden appelbomen gepoot. In 1995 zijn we begonnen met de eerste bramenplanten in de oude kas. Na enkele jaren pionieren werden we steeds bekwamer in het telen van deze prachtige vruchten. Aangezien er meer toekomst zat in bramen dan in appels is er in 2000 een deel appelboomgaard opgeofferd om een nieuwe kas te kunnen bouwen. In 2001 is de oude kas gesloopt en opnieuw opgebouwd, zo ontstond een totaal oppervlakte van 4600 vierkante meter kas. Enkele jaren later, in 2004, is de kas vergroot naar 8500 vierkante meter. Daarnaast is er ook 1 hectare aan opkweekveld gerealiseerd om onze eigen planten op te kunnen kweken. In 2005 zijn de laatste appelbomen gerooid om plaats te maken voor bramenteelt onder regenkappen.

“Pippel Bramen is een familiebedrijf dat al sinds 1993 actief is in de fruitteelt.”

In het najaar van 2006 is ook een nabij gelegen perceel van 3,6 hectare aangekocht voor de opkweek van bramenplanten. Hierdoor groeide het totale oppervlakte van het bedrijf naar ruim 7 hectare.

Na de uitbreiding van de kassen en de opkweek was het ook noodzakelijk om het bedrijfspand te vernieuwen. In deze bedrijfsruimte beschikken we o.a. over koelcellen voor bramenplanten, koeling voor vers geplukte bramen, een gecondisioneerde sorteerruimte, fustopslag, machineberging, kantoren, kantine, en voldoende sanitaire ruimtes voor onze medewerkers. Tevens is er op bovenverdieping huisvesting gerealiseerd voor seizoenarbeiders.

Vanaf 2009 zijn we onze bramen gaan leveren aan Albert Heijn. Deze samenwerking beviel dusdanig goed dat we vanaf 2010 dagelijks onze bramen naar aan Albert Heijn leveren.

Op het naastgelegen perceel van de ‘buurman’ stond een kas leeg. Deze kas was volledig ingericht voor de teelt van bloemen. Bij de ingebruikname van deze kas moest deze eerst geschikt gemaakt worden voor bramen. Van 2012 tot 2019 hebben we deze kas gebruikt voor een zomerteelt. De rest van het perceel is gebruikt voor opkweek van planten. In 2019 is deze grond eigendom geworden van Pippel Braman.

“Vanaf 2009 liggen onze bramen in de schappen van Albert Heijn”

Door de continue groei van onze kassen, opkweek en buitenteelt was er ook behoefte aan meer opslagruimte en huisvesting. In 2014 hebben we daarom een tweede bedrijfshal gebouwd.

In 2015 is er wederom een stuk kas van 5000 vierkante meter aangebouwd. Hierdoor is totale oppervlakte van de kas gegroeid naar bijna 1,6 hectare. Deze kas is opgedeeld in 6 afdelingen van ruim 2500 vierkante meter. Iedere afdeling is afzonderlijk te sturen, hierdoor kunnen we een mooie verdeling in het volume vruchten regelen. Door een voorjaarsteelt én najaarsteelt in de kas en buitenteelt in de zomer kunnen we (bijna) jaarrond bramen leveren.

Eind 2019 is de oude kas op het naastgelegen perceel gesloopt en is begonnen met de bouw van een nieuwe, hypermoderne kas. Mede door de bouw van deze kas hopen wij in de toekomst ook in de winter bramen te kunnen telen.

25 jaar lang alles voor de beste bramen!
Bekijk hier onze historie in beeld.

BEKIJK TIMELINE

Certificeringen

Pippel Bramen voldoet aan wereldwijde kwaliteitskeurmerken op het gebied van voedselveiligheid en huisvesting, zoals BRC GLOBAL Food Safety Standard, GLOBAL GAP , TESCO Nature Choice GLOBAL GAP GRASP en SNF.

Tesco Nature's Choice
Global GAP
Global GAP GRASP
BRC Food Safety
Stichting Normering Flexwonen