pippelbramen-header-teelt-980x200

Pippel Bramen

Sinds juni 2007 hebben we ons nieuwe bedrijfpand in gebruik, welke voldoet aan alle voedsel- en veiligheidseisen van deze tijd. In deze bedrijfsruimte beschikken we o.a. over koelcellen voor bramenplanten, koeling voor vers geplukte bramen, een gecondisioneerde sorteerruimte, fustopslag, machineberging, kantoren, kantine, en voldoende sanitaire ruimtes voor onze medewerkers. Tevens is er op bovenverdieping huisvesting gerealiseerd voor seizoenarbeiders. In het voorjaar van 2007 is ook een nabij gelegen perceel aangekocht van 3,6 ha voor de opkweek van bramenplanten. Hierdoor is de totale omvang van het bedrijf vergroot naar 7,2 ha.

 

pippelbramen-over-pippelbramen-284x195

Historie

In januari 1993 hebben wij ons huidige perceel grond aangekocht, waarop toen een 25 jaar oude kas stond van 2600 m2. De omringende grond van 4 ha hebben we toen volgezet met appelbomen. Pas in 1995 zijn we met de teelt van bramen begonnen. Dat ging een paar jaar zo goed, ondanks de nodige tegenslagen, dat we over uitbreiding en vernieuwing na gingen denken. Zo is er in 2000 eerst 2000 m2 kas bij gezet en in de zomer van 2001 de oude kas gesloopt en opnieuw opgebouwd. In 2004 is de kas vergroot naar de huidige 8500 m2, die geheel voldoet aan de laatste eisen van de 'groen label' kas. Zo zijn er in de kas 6 afdelingen van 1400 m2, die we ieder apart kunnen sturen, zodat we bijna een jaar rond bramen kunnen telen. We hebben in de kas ook een kleine proefruimte van 160 m2 om het een en ander uit te testen. Ook is er 1 ha opkweekveld gerealiseerd, zodat we onze eigen planten kunnen opkweken. In het najaar van 2005 hebben ook de laatste appelbomen plaats gemaakt voor de bramenteelt in de volle grond onder regenkappen. Sinds najaar 2006 is de 1 ha opkweek onder regenkappen weer omgebouwd naar bramenproduktie in containers.

Plattegrond perceel

Kennis en ervaring

Pippel Bramen heeft zich volledig toegelegd op bramenteelt. Sinds de start in 1995 is veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van innovatieve teeltwijze, kwaliteitsverbetering en voedselveiligheid. Pippel Bramen voldoet aan wereldwijde kwaliteitskeurmerken, zoals BRC GLOBAL Food Safety Standard, GLOBAL GAP en TESCO Nature Choice.